Lad ikke tandlægeskræk holde dig tilbage

Tandlægeskræk

Tandlægeskræk er en betegnelse for at være nervøs eller bange for at gå til tandlæge. Det kan være svært at komme afsted til de regelmæssige tandeftersyn og der er derfor stor risiko for at tændernes tilstand forringes. Angsten skyldes ofte, at man har haft en dårlig oplevelse på et tidspunkt hos en tandlæge. Nogle er bange for instrumenterne og andre er bange for nålene og sprøjterne. Nogle ”arver” en tandlægeskræk, fordi de har hørt negative historier om tandlægebesøg, uden at de selv har oplevet noget.

Du skal ikke være flov over at have tandlægeskræk. Tandlægeskræk er et meget udbredt fænomen, både voksne og børn kan lide af det. Du skal erkende din angst og nervøsitet og fortælle om den.

Ved en førstegangskonsultation, snakker vi om din tandlægeskræk og evt. om hvordan den er opstået og dine behov, så kan jeg tage højde for det i min behandling. Det kan f.eks. være, at der sættes mere tid af til dig eller at protesebehandlingen foregår i en almindelig stol fremfor en tandlægestol. Jeg bruger ikke nogen instrumenter når jeg undersøger din mundhule, men ”kigger” forsigtigt med mine fingre. Det kan være en god ide at få en tid om morgenen, så man ikke går og er nevøs hele dagen. Du er meget velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med, hvis det gør dig mere tryg.

Jeg har stor forståelse for folk med tandlægeskræk og har meget fokus på det. Vi tager det hele i dit tempo og jeg sørger for at du bliver grundig informeret om hele behandlingsforløbet så du føler dig tryg. Det er vigtigt at du har tillid og at dine forventninger bliver afstemt.

Rasmus Gade
Aut. klinisk tandtekniker og klinikindehaver

Jeg tilbyder en gratis konsultation, hvor vi i fællesskab kan lave en behandlingsplan, der laves et økonomisk overslag samt gensidige forventninger bliver afstemt.

Forundersøgelsen er naturligvis ganske uforpligtende.

KONTAKT
Reparation af din tandprotese i weekend og på helligdage, klik her
chevron-right