Spørgsmål og svar på de hyppigste spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om tandproteser

  • Er gebis og tandprotese det samme? Ja gebis er det samme som en tandprotese. De mest brugte ord er gebis, tandproteser, aftagelige broer og forlorne tænder.
  • Kommer jeg til at gå uden tænder efter tandlægen har trukket dem ud? Nej, du kommer direkte hen til min klinik og får sat tandprotesen i lige efter tandudtrækning.
  • Hvad er prisen på tandproteser? Prisen på tandproteser varierer alt efter type og om det er nødvendigt med efterbehandlinger efter tandudtrækning.
  • Hvordan sidder tandproteserne fast? En hel protese til overkæben suger sig fast med vakuum. En delprotese sidder fast ved hjælp af små metal bøjler der klemmer ind på de naturlige tænder.
  • Kan jeg få økonomisk tilskud til tandproteser? Om man er tilskudsberettiget eller ej, kommer bl.a. an på sin økonomiske formue. Langt de fleste pensionister kan få tilskud til proteser. Men også patienter på overførselsindkomst kan få tilskud.
  • Hvor ofte skal jeg børste min tandprotese? Folk der bruger helproteser bør børste proteserne to gange dagligt og også gerne gummerne med en blød tandbørste. Folk der har delprotese anbefales at børste/skylle protesen efter hvert måltid.
  • Kan jeg bruge almindelig tandpasta til min tandprotese? Man skal ikke bruge almindelig tandpasta på tandproteser idet der er slibemiddel i tandpasta, hvilket slider på protesen. Man kan bruge, brusetaps, neutral sæbe eller en gel beregnet til tandprotese brug.
  • Hvordan kan jeg fjerne tandsten på min tandprotese? Der er mange, som oplever at der kommer en gullig belægning på tandprotesen. Dette er tandsten. Den mest skånsomme måde og fjerne tandstenen på er med brusetaps eller lægge protesen i husholdningseddike.
  • Hvor lang tid holder en tandprotese? Der er stor forskel på hvor lang tid en tandprotese holder. Det kommer an på om protesen ses efter en gang om året til eftersyn, om den daglige vedligehold er god og om tandprotesetænderne bider mod naturlige tænder, hvilket forårsager større og hurtigere slid. Generelt skifter folk tandprotese efter 10-15 år.
  • Min tandprotese er gået i stykker, hvad gør jeg? Hvis tandprotesen er knækket eller har lidt anden skade må man ikke selv begynde at lave det. Det kræver en professionel og specielle materialer til at udbedre skaden.
Rasmus Gade
Aut. klinisk tandtekniker og klinikindehaver

Jeg tilbyder en gratis konsultation, hvor vi i fællesskab kan lave en behandlingsplan, der laves et økonomisk overslag samt gensidige forventninger bliver afstemt.

Forundersøgelsen er naturligvis ganske uforpligtende.

KONTAKT
Reparation af din tandprotese i weekend og på helligdage, klik her
chevron-right